Ελληνικό Ναυτιλιακο Cluster

Με πρωτοβουλία του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ιδρύθηκε ο ιστότοπος της Ελληνικής Ναυτιλιακής Συστάδας με τίτλο «Maritime Hellas navigate the Greek Cluster». Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε και οργανώθηκε από την ΝΑΥΣ, την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ΝΕΕ.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό «Ιστότοπο για τη Ναυτιλία, η πρώτη και μοναδική πλατφόρμα στον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο», που καλύπτει όλη την Ελλάδα και προσφέρεται για κάθε εταιρεία του χώρου, ελεύθερο επαγγελματία, P & I Clubs, Νηογνώμονες. Δύναται να εγγραφούν όλοι οι κλάδοι και παραναυτιλιακές δραστηριότητες, που αναλυτικά εμφανίζονται στο πληροφοριακό τμήμα του.

 

Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό, μη επιδοτούμενο οργανισμό που θα καθοδηγείται από κοινού από ένα “Steering Committee” των Προέδρων ΝΕΕ, ΕΕΕ, ΕΒΕΠ και την ΝΑΥΣ.

 

Τα τέλη για μία 3ετία είναι 150€ (60€ εγγραφή και 30€ για κάθε έτος) και τυχόν οικονομικό πλεόνασμα θα διατίθεται στη Ναυτική Εκπαίδευση.

Η εγγραφή, η πληρωμή του τέλους και η λήψη τιμολογίου γίνεται ηλεκτρονικά στο «maritimehellas.org».

Η ποντοπόρος ναυτιλία αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά για την ύπαρξη και ανάπτυξη κάθε ναυτιλιακού cluster. Επομένως είναι καθοριστική η εγγραφή των ναυτιλιακών εταιρειών στον «Maritime Hellas» για να αποκτήσει την οντότητα που του αρμόζει και να λάβει την απαιτούμενη δυναμική.